Борисов: МВФ ни дава препоръки заради лъжите на БСП

Migration Image

Международният валутен фонд дава препоръки за развитието на икономиката на България заради лъжите на БСП. Това стана ясно от изказването на премиера Бойко Борисов по време на днешното заседание на Министерския съвет. При протоколните кадри, за които се допускат само оператори, Борисов заръча на финансовия министър Симеон Дянков да разкаже какво казват от МВФ в доклада си, докато снимат.

Дянков обяви, че е изключително доволен от препоръките, които отправя Фонда и от добрите отзиви за политиката, която води България. По думите на финансовия министър с констатациите си МВФ дефакто потвърждава, че ние ще успеем да изпълним бюджета си за 2012 г. и че бюджетният ни дефицит ще спадне.

За да се повиши растежът и заетостта, трябва да се правят още по-смели реформи и да продължи да се изгражда инфраструктура чрез усвояване на фондове, казва още Дянков.

Според Борисов обаче препоръките на МВФ идват като оборване на думите на лидера на БСП Сергей Станишев. Нито ходя в сутрешни блокове, нито предавания. Цялото време да е за Станишев и Меглена Кунева, но те вече прекалихаldquo;, обяснява премиера.

Аз се надявах, като го изберат за президент на ПЕС, да започне да говори по-малко лъжиldquo;, обясни ядосано министър-председателят. Думите на премиера са предизвикани от изказванията на Станишев, че неприемането на страната ни в Шенген е най-големият провал на ГЕРБ. Според Борисов лидерът на БСП откровено си противоречи, защото от една трибуна казва, че европейските социалисти са за приемането на страната ни в Шенген, защото е изпълнила всички критерии, а от друга казва, че ГЕРБ са се провалили в това си начинание.

МВФ дава конкретни препоръки да се развива инфраструктурата, защото и децата знаят, че това ще донесе развитие на икономиката, но това на социалистите трябва да го обясняваме, добавя премиерът.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст