Игнатов представя книгата си “Морфология на класическия Египет по данни на Ермитажен папирус 1115”

Migration Image

Утре, 3 октомври, от 18,30 ч. ще бъде представена Книгата ldquo;Морфология на класическия Египет по данни на Ермитажен папирус 1115rdquo; на министъра на образованието, младежта и науката проф. Сергей Игнатов ще бъде представена днес в в зала bdquo;Средецrdquo; на Министерството на културата. Тя е отпечатана от Издателството на Нов български университет.

Проф. Игнатов е основател на българската школа по Египтология и преподавател в НБУ. Завършил е египтология в университета в Санкт Петербург, където получава и докторската си степен. Специализирал е в All Souls College Оксфорд. Доктор на историческите науки. Два мандата е ректор на Нов български университет, а от 2009 г. – министър на образованието, младежта и науката на Р България.

Морфология на класическия Египет е петата книга на проф. Игнатов, след Папирусът не расте на скала, Египет на фараоните, Мъдростта на древните египтяни и The Body of God. Проф. Игнатов е автор и на редица статии, над 40 научни публикации в издания в София, Лондон, Кембридж, Кайро, Торино и други.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст