Рила газ развива проекти във Враца

Migration Image

Днес (3 октомври) във Враца се проведе работна среща между кмета на общината инж. Николай Иванов и изпълнителния директор на Рила газ ЕАД Серджо Пантано, съобщиха от общината.

Пантано е изразил съжалението си, че засега набирането на клиенти върви сравнително бавно. Според него, това е обяснимо, като се има предвид икономическата ситуация и невъзможността на домакинствата да си позволят такава инвестиция.

По време на разговора са били обсъдени и плановете на Община Враца да бъде подменено отоплението на обществени сгради, нейна собственост, с отопление на газ. Разгледани са били и инвестиционните възможности и желанието за бъдещо сътрудничество между Община Враца и Рила газ в сферата на водоснабдителната и канализационна инфраструктура и третирането на отпадъци.

Рила газ е дружество, собственост на италианската група АЧЕГАЗ-АПС, създадено с цел изграждане и управление на газоразпределителната мрежа на територията на регион Запад в България, с център в Благоевград. Тази инициатива се осъществява със съдействието на Общините, управляващи всяка отделна административно обособена територия.

Програмата за газификация на Рила газ включва проектиране и строително-монтажни дейности в 25 града, между които Благоевград, Враца, Перник, Сандански, Ихтиман, Дупница и Радомир. Предвидено е изграждането на 870 км газоразпределителна мрежа и 150 км отклонения, чиято инвестиция възлиза на 250 млн. лева.

Рила газ притежава два лиценза – за разпределение на природен газ (от 2006 г.), и за снабдяване с природен газ от краен снабдител (от 2009 г.) на територия Запад до 2041 година. През първите десет години компанията ще съсредоточи своето внимание в населени места с развита инфраструктура, като целта е да се газифицират най-малко една трета от потенциалните потребители.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст