Сериозен интерес към акциите на дружествата на Енерго-Про

Migration Image

Успешно започна първият ден от аукциона на БФБ-София за предлагане на 33% от капитала на Енерго-Про Мрежи АД и Енерго-Про Продажби АД (бившите Е.ОН България).

Продажбата на остатъчните държавни дялове от енергийните дружества на Енерго-Про надмина оптимистичните прогнози на анализаторите и ръководството на борсата. Още в първите часове на аукциона бяха продадени 96% от предложените акции от Енерго-Про Мрежи АД (или 418 660 nbsp;акции от целия остатъчен пакет) и 92% от Енерго-Про Продажби АД (или 456 348 акции от целия остатъчен пакет). Пазарните поръчки, които бяха по-голямата част от подадените оферти, се удовлетворяваха на цена 139.35 лв. за акция на Енерго-Про Мрежи АД и 13.89 лв. за акция на Енерго-Про Продажби АД.

Общият брой на сделките сключени до този момент е 359, като акции са закупили 26 инвестиционни посредника.

Чешката Енерго-Про купи дял от 59 % от Е.ОН България в началото на 2012 година. Други 8% са собственост на ЕБВР, а 33% бяха на държавата. Електроразпределителната компания оперира в Североизточна България в областите Варна, Добрич, Силистра, Русе, Разград, Габрово, Велико Търново, Шумен и Търговище.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст