Аню Ангелов: Никой не влиза в армията с мисълта как да се пенсионира

Migration Image

Никой не влиза в армията с мисълта как да се пенсионира, всеки се стреми да получава заплата по-дълго времеldquo;, това заяви министърът на отбраната Аню Ангелов на въпрос, свързан с промените в режима на пенсиониране по време на Деня за високопоставени гости на мащабното командно-щабно учение Траен мир – 2012.

Той поясни, че целта на предложените промени е повишаване на възнагражденията с 10%, което е договорено с Министерството на финансите, както и осигуряване на възможност за военнослужещите да служат повече време и да получават заплата по-дълго, до навършване на възрастта за пенсиониране.

Ангелов бе категоричен, че това е от полза за военнослужещите. Той се противопостави на опитите на малка част от личния състав да манипулират дебата за увеличаване на възнагражденията. Министър коментира още, че ще се увеличат компенсационните суми за свободен наем и ще се инвестира в подобряване на инфраструктурата и условията за работа, както и че предвидените средства за капиталови разходи в Бюджет ndash; 2013 г. ще позволят и да се продължи работата по проекти за модернизация.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст