Цецка Цачева под обстрел

Migration Image

Деветима депутати от Коалиция за България протестираха от парламентарната трибуна в петък срещу навика на председателя на парламента Цецка Цачева да връща въпроси, отправени към премиера Борисов и заместника му Цветан Цветанов. Според тях отклоняването им не е било с основателни мотиви.

От изказване на Сергей Станишев стана известно, че е възможно да се започне подписка за оставката на Цачева, която не присъстваше в залата. Според данните, които той изнесе, левицата е имала 267 върнати въпроса, Атака – 43, Синята коалиция – 32, независимите – 20, а ДПС – 10. От запитванията на депутати от ГЕРБ са били отклонени само четири. Лидерът на БСП посочи, че това представлява нарушение на конституцията. Единственият смисъл на тази власт вече е как да опазят властта и как истината да не излезе наяве. Само че истината има една характеристика – рано или късно излиза наяве, заяви той.

Михаил Миков сравни поведението на Цачева с ятак и укривател на правителството. Според Мая Манолова тя е съставила документ с невярно съдържание, защото не е допуснала неин въпрос, като се е мотивирала с невярно твърдение. Димчо Михалевски обяви, че Цачева иска да скрие под полата си Борисов и заместника му, а за Корнелия Нинова системното отклоняване на запитванията е тенденция да се заглуши опозицията в предизборна година.

nbsp;

nbsp;

nbsp;

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст