Бутаме младите в бизнеса

Красимир Велчев

С облагането на доходите от лихви ще се стимулират младите хора да работят, да правят бизнес. Това обясни председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев при разглеждането на промените в Закона за ДДС на първо четене от парламента.

По думите му в момента някои хора нямали стимул да работят, след като знаят, че могат да си държат парите в банка и да рентиерстват. Този закон ще наруши именно техните принципи, допълни Велчев.

Аз имам голям влог и този закон ще удари именно хората като мен, а не бедните и пенсионерите, каза председателят на ГЕРБ. Ние ще дадем приход в бюджета на следващото правителство.

Хората с депозити до 1000 лв. държат едва 3.3% от общите пари на влог, 0.8% пък са хората с над 50 000 лв., но те държат 35% от парите на влог, обясни Велчев.

Според него богатите в страната ще платят 1000 пъти повече по новия данък, отколкото бедните. Хората с депозити до 1000 лв. ще плащат по 20 – 30 ст. на месец по данъка, но ще получат по 15 лв. върху пенсията си. Именно затова Орешарски трябва да свали шапка на Дянков, заключи Велчев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст