Плевнелиев: Ще бъдат чути всички мнения на референдума

Migration Image

Гражданите трябва да направят информиран избор на предстоящия референдум за ядрената енергетика в България и президентската институция ще направи необходимото да бъдат чути всички тези и всички мнения. Това заяви днес пред журналисти в НДК президентът Росен Плевнелиев.

Държавният глава бе категоричен, че с формулирането на въпроса за бъдещия референдум не отпада нуждата от провеждането на дебат по темата, както в парламента, така и в медиите, в гражданските организации и в регионите. ldquo;България се подготвя да проведе своя първи референдум и неговият успех ще зависи от това дали обществото ще направи информиран избор. Затова референдумът трябва да бъде подготвен честно, като цялата информация бъде предоставена на българските гражданиrdquo;, подчерта Росен Плевнелиев. Той отправи апел към медиите да участват активно за информирането на гражданското общество.

В отговор на журналистически въпрос за присъединяването на страната ни и Румъния към Шенгенското пространство държавният глава изрази надежда Букурещ да получи положителна оценка на насрочения за северната ни съседка в края на тази година доклад на Европейската комисия. ldquo;Присъединяването на две фази към Шенген е приемливо и за нас, и за Румъния. Двете държави вървят заедно в този процес и затова ще изчакаме Румъния да си свърши работатаrdquo;, коментира още Плевнелиев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст