Бизнесът с най-голям интерес към схемата Ново начало

Migration Image

Областен информационен център – Бургас (ОИЦ) и Комисията за подпомагане на малки и средни предприятия към Община Бургас за пореден път събраха представители на бизнеса на информационна среща за възможностите за кандидатстване по ОП Развитие на човешките ресурси и ОП Развитие на конкурентоспособността на българската икономика. С нея приключи цикълът от събития в подкрепа на бизнеса, проведени през последните три месеца, коментираха от общината.

Представителите от дирекция Бюро по труда в Бургас и от регионалния сектор на Управляващия орган на ОП Конкурентоспособност представиха актуалните схеми и конкретните проектни идеи. Най- голям интерес за поканените предприемачи предизвикаха схемите Ново начало, На път и Енергийна ефективност и зелена икономика.

Освен за възможностите по оперативните програми, присъстващите бяха запознати с основните дейности на Комисията за подпомагане на малки и средни предприятия, между които – взаимодействие с различни институции, консултиране по разработване на проекти и провеждане на разнообразни семинари. Участниците получиха също така и информация и за новосъздадения Бизнес инкубатор в Бургас.

Областен информационен център – Бургас е създаден по проект Създаване и функциониране на Областен информационен център – Бургас и е част от мрежата от 27-те областни информационни центрове. Той се изпълнява с финансовата подкрепа на оперативна програма Техническа помощ, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст