МВР пак преброи престъпните босове

Migration Image

Вътрешното ведомство отново преброи знаковите босове на престъпни групировки у нас на второто за годината национално съвещание, което се проведе в Старозагорските минерални бани. Мафиотските лидери у нас са 307, срещу 245 има заведени досъдебни производства, информира вътрешният министър Цветан Цветанов

Той отчете сериозен резултат в разкриването на тежките престъпления с отвличанията, въоръжените грабежи, общ спад на престъпленията срещу личността, занижаване на кражбите на коли. Освен това Цветанов посочи, че има много добра съвместна работа между нашите служби и евроатлантическите партньори.

Министърът обобщи, че за първите девет месеца нелегалните емигранти у нас са 752, което е с 200 повече за същия период миналата година. Общо 98% от заловените са на българо-турската граница.

В Стара Загора министърът на вътрешните работи информира, че е уволнил дисциплинарно говорителя на полицията във Варна Калинка Пенчева заради нарушаване на моралните норми, залегнали в Етичния кодекс за поведение на държавните служители на МВР. Боян Максимов, заснел спящите полицаи в патрулка в морския град, има криминално минало bdquo;и ниеbdquo;няма да проявим тенденциозен подход към него, увери Цветанов. Той потвърди, че униформените, запечатани на снимката, няма да бъдат наказани.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст