Партията на регионите спечели изборите в Украйна

Migration Image

Партията на регионите е победител в провелите се в Украйна парламентарни избори, печелейки 36.63% от вота на избирателите. За Баткившчина са гласували 21.02 на сто. На трето място е Комунистическата партия на Украйна с 15.28 %, а партията на световния шампион по бокс Виталий Кличко bdquo;УДАРrdquo; печели 12. 64 на сто от вота. За обединението bdquo;Свободаrdquo; бюлетина са пуснали 7.57 % от украинците.

Представителите на управляващата Партия на регионите продължават да водят в 111 окръга на страната, а за опозиционната Баткившчина останаха 40.

Украинският премиер Микола Азаров поздрави победителите във вота. Ние вярваме, че Партията на регионите ще има мнозинство в парламента, зяви на пресконференция министър-председателят.

Според резултатите от вота първата политическа сила ще получи пълно мнозинство в 450-членната Върховната рада. Председателят на парламентарната група на Партията на регионите Олександър Ефремов прогнозира, че неговата формация ще вземе 230 депутатски места. Той предупреди, че такова количество депутати е недостатъчно за ефективна работа в Радата и призова за преговори с останалите политически сили.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст