“София диша” и през зимата

Migration Image

София диша и през зимата на 2012 година. Един от най-популярните фестивали за изкуство в столицата, който се провежда в продължение на три лета, вече има и зимно издание. Събитията, които ще се проведат на 8 и 9 декември (от 10 до 22 часа) в читалище ldquo;Братя Миладиновиrdquo; в столичния квартал Княжево, ще са част от подкрепата на кандидатурата на града за европейска столица на културата през 2019 година.
Идеята събитието да се проведе в отдалечено от центъра на София читалище е да се подчертае нуждата от културно децентрализиране. Организаторите показват, че изкуство може и трябва да има навсякъде в столицата.
Посетителите ще могат да видят артакцията на художниците Атанас Николов, Нора Ампова и Албена Георгиева, които ще изрисуват една от вратите на киносалона. Виждането си за кандидатурата на София за европейска столица на културата ще покажат и представителите на Асоциацията за развитие, които ще прожектират филми по темата. Всеки желаещ да прекара по-вълнуваща Коледа може да посети творческите работилници, откъдето могат да се купят ръчно изработени коледни подаръци. Посетителите ще могат да поиграят и на настолни игри – ldquo;Скрабълrdquo;,nbsp; карти, ldquo;Не се сърди, човечеrdquo; и т.н.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст