Командироват 30 полицай в Боровец

Migration Image

В Областната дирекция на МВР-София са предприети всички необходими мерки за безопасност през предстоящия зимен туристически сезон. Общо 30 полицейски служители от страната, сред които и жандармерия, ще бъдат командировани за три месеца в bdquo;Боровецrdquo;, за да са в помощ на местните си колеги при поддържане на обществения ред и сигурността в курорта през активния туристически сезон. С оглед информационното обезпечаване на чуждестранните туристи са изготвени брошури на шест езика, като от тази година освен на английски, немски, руски и румънски език, листовките са преведени и на гръцки и иврит. Създадена е организация, насочена към осигуряване безопасността специално на израелските туристи. Всички хотели са получили информационни брошури, които да поставят на специални табла на рецепцията. При пристигането и настаняването на гостите от Израел полицейски служители ще ги информират за потенциално опасните места, и ще насочват вниманието им към повишаване на личната им безопасност.

И през тази зима ски-патрули ще осъществяват контрол по обществения ред на пистите и ще следят за недопускане на пияни скиори, както и за нарушения на общинската наредба, забраняваща управлението на моторни шейни по ски пистите. Паралелно с това служителите на реда ще извършват превантивни мероприятия срещу кражбите на ски и ски оборудване по пистите и лифтовите съоръжения.

Взети са необходимите мерки и за гарантиране безопасността на движението. Извършено е обследване на пътните участъци в курорта, поставени са допълнителни пътни знаци и маркировка. От община Самоков са подсигурени 24 скоби, които ще бъдат поставяни на автомобилите, нарушили забраната за паркиране и спиране.

Подобрено е осветлението и видеонаблюдението на уязвимите места и пешеходните зони, където благодарение на командированите служители ще бъде осигурено засилено полицейско присъствие. За оказване на помощ и съдействие на чуждестранните туристи са включени полицаи, владеещи чужди езици.

През целия зимен туристически сезон ща се осъществява завишен контрол на търговските обекти в курорта bdquo;Боровецrdquo;. Регулярни проверки ще бъдат извършвани от служители на сектор bdquo;Противодействие на икономическата престъпностrdquo; към ОДМВР-София съвместно с Национална агенция по приходите, Българска агенция по безопасност на храните, Комисия за защита на потребителите, Комисия за защита на конкуренцията, Инспекция по труда и др. Инспектиращите ще проверяват стриктно за съхранение и продажба на акцизни стоки без бандерол, продажба на алкохол и цигари на непълнолетни, укриване на данни за настанени в хотелите гости и др.

С цел по-ефективна координация на действията в началото на декември от полицията са изготвени предписания и уведомителни писма до всички компетентни органи, ангажирани с опазването на обществения ред и сигурността на гражданите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст