Костов и Нейнски се срещат за създаване на нова дясна коалиция

Migration Image

Лидерът на Демократи за силна България Иван Костов ще се срещне с евродепутата Надежда Нейнски, за да бъде подписано коалиционно споразумение между тъмносините и новоучреденото гражданскоnbsp;сдружение Единство. Това съобщи на пресконференция зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев.

Нейнски напусна СДС след скандала около номинацията на президента Петър Стонянов за член на Конституционния съд и отказа на сините депутати да внесат кандидатурата му в парламента. Това доведе до изключването на трима народни представители ndash; Мартин Димитров, Димо Гяуров и Ваньо Шарков, а още същия ден евродепутатът Нейнски напусна сама. Няколко седмици преди това тя заедно с Мартин Димитров и Ваньо Шарков обявиха създаването на ново крило в дясната партия с името съюз ldquo;Единствоldquo;, което щеше да се бори за връщане на коалицията между хората на Костов и СДС.

Според Кънев, Синята коалиция трябва да бъде основа наnbsp;консолидацията на дясната опозиция, която идея е била споделена и от съюз bdquo;Единствоldquo;.

Според него такава дясна формация в бъдеще може да бъде много по-сплотена и дори да има общ коалиционен съвет. bdquo;Ние предложихме на СДС подобна формула, но те я отхвърлихаldquo;, посочи още Радан Кънев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст