Нейков участва във форум със световните спортни лидери в Катар

Migration Image

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков ще участва в среща със световните спортни лидери, която се провежда в столицата на Катар – Доха. Там той ще се срещне с генералния секретар на местния олимпийски комитет шейх Сауд бин Абдулрахман ал Тани и ще участва в Международния спортен форум под надслов bdquo;Doha goalsrdquo;.

Форумът ще разгледа възможностите за глобално партньорство и създаване на трансгранични социални инициативи чрез спорт.

Предвидено е обсъждане на стандарта, по който се отчитат международните федерации и това как държавните органи и националните федерации създават спортни структури, които да функционират ефективно, прозрачно и рентабилно. Ще се търсят механизми за насърчаване на отделни социални групи към активни спортни занимания. Специално внимание се обръща на големите предизвикателства пред отделните държави, както и на инвестициите в спорта на национално, федерално и глобално ниво. Спортните ръководители ще дебатират върху максимата могат ли парите да купят успех. Участниците във форума ще разговарят и за добрите практики в своите страни и възможностите пред частния спортен сектор. Акцент в програмата е защитата на интегритета в спорта.

Организатори на олимпийски игри и световни първенства по футбол ще споделят опита си, за да се търси начин големите форуми на планетата да остават значими за по-дълго време.

Сред лицата в срещата на високо ниво се открояват имената на емира на Катар шейх Хамад бин Халифа ал Тани, на президента на Международния параолимпийски комитет сър Филип Крейвън, на Лорд Себастиан Коу ndash; олимпийски шампион и председател на организационния комитет на игрите в Лондон, на олимпийския шампион по лека атлетика и спортист на века Карл Люис, на деветократния рали шампион Себастиан Льоб, на президента на ФИА Жан Тод, на Мел Янг ndash; изпълнителен директор на Световната купа за бездомни, на президента на Антидопинговата агенция на САЩ Травис Тугарт, на двукратна олимпийска шампионка по плуване Донна де Варона ndash; член на борда на Спешъл Олимпикс и на Комисията за жените в спорта на МОК.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст