Разработва се интегрирана система за градски транспорт в Русе

Migration Image

Проектът Интегрирана система за градски транспорт на град Русе. Негов ръководител е заместник-кметът Свилен Иванов, съобщиха от общината. Главната цел е устойчиво подобряване качеството на услугата градски транспорт, което ще се постигне чрез осигуряване на по-добра достъпност на гражданите до обществения транспорт и повишаване на капацитета на системата на обществения транспорт с по-малки интервали на движение и по-малко (спестено) време за пътуване.

Другите ефекти от проекта, които ще се потърсят, са свързани с прилагане на привлекателна и гъвкава система за таксуване на пътниците, намаляване на задръстванията, по-голяма мобилност на населението и подобряване на условията за безопасното придвижване на пешеходците и велосипедистите.

Общата стойност на проекта възлиза на 29 379 323.89 лв., от които предоставената безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма Регионално развитие 2007-2013 е в размер на 26 011 937.93 лв. и 3 367 385.96 лв. са собствен принос на община Русе. Проектът трябва да завърши в рамките на 36 месеца.

Това е най-мащабният проект за града, който се реализира през последните тридесет години.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст