Павлова: Изплашихме снегопочистените фирми и те започнаха да работят

Migration Image

bdquo;Явно сме изплашили фирмите, които отговарят за почистването на снега, защото виждам пълната им мобилизацияldquo;. Това заяви пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Все пак глобени ще има, но това ще стане ясно в края на сезона, след като бъдат направени окончателните разчети. bdquo;Тази година обаче ще бъдем безкомпромисниldquo;, закани се регионалният министър.

Най-честите причини за санкции е закъснение на машините, които при снеговалеж трябва да започнат работа по най-бързи начин. За целта има издадена наредба, която регламентира кога снегорините да излязат по републиканските и общинските пътища, въпреки че не всички я спазват, посочи Павлова.

Тя увери, че държавата е превела авансово средства на община Перник за почистване на пътя за Радомир. Преди два дни министърът обвини кмета на общината Росица Янакиева, че умишлено оставяла главния път до Радомир непочистен под предтекста, че парите в общината не стигали за негото обработване. Павлова дори се закани да отнесе въпроса до съда, ако общината не поднови поддръжката на проблемното шосе. bdquo;Вчера пътят отново не беше почистен и очевидно, въпреки че кметицата смята, че аз имам лична вражда срещу нея, причината за това е, че се грижа за живота на хората. Днес пътят е почистен, така че явно е имало добър ефектrdquo;, коментира още регионалният министър.

Само през последното днонощие в цялата страна са работили общо 1050 снегопочистващи машини. Пътищата са добре почистени и обработени, каза още Павлова. Все пак най-тежко през нощта и днес е било състоянието на пътната обстановка в областите Силистра и Търговище. Вчера пък най-засегнати от снега са били Смолян, Пампорово и прохода Предел.

Заради силния вятър и снегонавяванията, в Русе част от пътищата са били затворени за почистване. Причината е, че машините не могат да работят при толкова критични условия, поясни министърът. В региона ситуацията остава най-критична, я главният път все още е затворен. Това от своя страна ще създаде струпване на тежкотоварни автомобили край bdquo;Дунав мостrdquo;, но по-важна остава безопасността на хората, категорична бе Павлова.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст