Остава бедственото положение в обласите Варна, Шумен и Разград

Migration Image

Остава в сила обявеното бедствено положение заради снега на територията на област Шумен, разградските общини Исперих и Самуил, общините Суворово, Долни Чифлик, Вълчи дол, Бяла, Дългопол, Аксаково, Ветрен и Аврен ndash; област Варна и бургаската община Руен. И тази нощ пожарникари и спасители продължиха да оказват съдействие за преодоляване на тежката зимна обстановака в източнта част на страната. До 6 часа са извлечени 138 закъсали автомобила и са евакуирани и превозени 521 човека. Все още в страната има 120 селища с нарушено електрозахранване.

През целия вчерашен ден и през нощта в шученска област работиха над 100 пожарникари и спасители. Съдействие на гражданите и местната власт бе оказвано от 42 машини. До медицинско заведение бяха превозени 8 души за хемодиализа и родилка. Екипи на пожарната доставиха храна на болницата в Шумен, а с високопроходим автомобил бе осигурена доставка на хляб за града от град Варна. Към 6 часа от снежния капан са извадени над 20 превозни средства, включително и линейки.

Благодарение на адекватните действия на пожарникарите и спасителите вече са изведени всички хора от магистралата в посока Карнобат. На територията на областта все още има 32 населени места с нарушено ел. захранване.

В дежурната част на пожарната в Добрич са получени 45 сигнала за произшествия. Оказано е съдействие на социалните служби за доставка на храна по домовете на възрастните хора в града и близките население места. Осигурена е проходимост на медицинските служби по пътя Добрич ndash; с.Одърци, които са помогнали на болен в будна кома.

Всички пътища на територията на варненска област са затворени за почистване. До този момент варненските огнеборци са участвали в 51 спасителни дейности.

Екип на пожарната съвместно с БЧК са раздавали храна и топли напитки за шофьорите на 30 ТИР-а. Превозните средства са спрени временно след полицейско разпореждане до с. Кесарево на главен път София ndash; Варна.

Пожарните служби в цялата страна поддържат непрекъсната връзка и координират своите действия с органите на местната власт, Агенция bdquo;Пътна инфраструктураrdquo; и областните пътни управления. В засегнатите области са въведени плановете за действие при извънредни ситуации.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст