Ще пускат не повече от 20 правостоящи във вагон по празниците

Migration Image

БДЖ въвежда допълнителни мерки за осигуряване на удобно пътуване на пътниците през празничните дни по повод Коледа и Нова година, съобщиха от дружеството. Мерките включват осъществяване на постоянна комуникация между началник-влаковете, диспечерите и служителите на билетните каси в отделните гари. По този начин ще бъде подавана точна и навременна информация до билетните касиери във всички гари относно свободните места и населеността на влаковете.

Продажбата на билети ще бъде съобразена с броя на местата във всеки влак, като ще бъдат допускани не повече от 20 правостоящи пътници във вагон. За осъществяване на постоянно наблюдение за наличието на свободни места ще отговарят превозните бригади във влаковете, като след всяка гара ще се подава актуална информация на диспечерите. Диспечерите ще предават информацията на служителите от билетните каси в следващите гари, които ще преустановяват продажбата на билети в случай на изчерпване на допустимите места за правостоящи във всеки влак.

Преди заминаване на влаковете от начални гари, превозните бригади ще посрещат пътниците на пероните, като ще ги уведомяват за маршрута на влака, както и за евентуални промени в броя на вагоните в следващите гари. По този начин превозните бригади ще могат да настаняват пътниците без закупени запазени места в съответните вагони съобразно маршрута им на пътуване.

Седящите места във всички бързи влакове са разпределени и се продават от началните и междинните гари, в които влаковете спират по своя маршрут. При закупуване на билет за бърз влак е препоръчително пътниците да се снабдят предварително със запазено място, което ще им осигури тяхното по-удобно пътуване.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст