Журналисти от Би Би Си на протест срещу съкращения

Migration Image

Журналисти от най-старата медия във Великобритания, Би Би Си, започнаха днес 24-часова стачка срещу принудителните съкращения, съобщава АФП.

Членове на Националния съюз на журналистите (NUJ), напуснаха телевизията в полунощ, след край на неделната програма. Очакваните промени планират съкращаването на 30 работни места в подразделенията на медията в BBC Scotland,Five Live, Asian Network и World Service.

Служителите на британския оператор взеха решение да протестират, след като неуспяха да постигнат съгласие с ръководството.

Членовете на NUJ, които работят в Би Би Си предприемат тези действия, за да защитят работните си места и качеството на журналистиката в корпорацията. Това заяви Мишел Станистрийт, генерален секретар на организацията.

От медията изказаха разочарование от стачката на служителите, но посочиха, че разбират реакцията на журналистите, породена от трудната ситуация, която изисква уволнения.

Близо 7 000 служители на Би Би Си са загубили работните си места от 2004 година насам, сочат данни на Националния съюз на журналистите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст