Камерън призова Индия да отвори пазарите си

Migration Image

Британският министър-председател Дейвид Камерън призова Индия да отвори пазарите си за външни инвестиции и да разхлаби регулациите, които спъват бизнеса, съобщава Асошиейтед прес. Това стана днес по време на втората визита на премиера в бившата английска колония. Той пристигна там на тридневно посещение с най-голямата бизнес делегация в историята на Великобритания, съставена от над 100 шефове на компании. Първата спирка на премиера беше в Мумбай, познат като финансовата столица на Индия. След това Камерън се отправя към Ню Делхи за среща с министър-председателя Манмохан Сингх.

Надяваме се правителството на Индия да продължи прекрасната работа, която започна с отварянето на индийската икономика и свалянето на бариерите и да улесни правенето на бизнес в страната. Това заяви Камеран по време на конференция. Той обяви, че ще облекчи визовия режим за индийските инвеститори на Острова и за студентите, записали в британски университети.

Местният бизнесът обвинява правителствените мерки и законови промени за спирачката върху растежа на страната. Очаква се бързо развиващата се икономика на Индия обаче да намали растежа си до 5 на сто. Страната е на 132-о място в класацията на Световната банка за лесно правене на бизнес, включваща 185 държави.

В края на миналата година Делхи обяви, че ще разреши повече чуждестранни инвестиции в търговията и авиацията, но предприемачите очакват влизането в сила на новите реформи.

Повече от 65 години след като Индия получи независимостта си от бившото британско колониално управление, някои от най-големите марки във Обединеното кралство са притежание на индийски компании. Базираният в Мумбай конгломерат Tata Group е собственик на Jaguar Land Rover.

Двете страни обещаха да удвоят търговията между тях до 23 млрд. паунда (36 млрд. долара) до 2015 година.

Сред бизнес делегацията, пътуваща с Камерън са представители на компаниите Ролс Ройс (Rolls-Royce), Бритиш Петролиум (BP) и London Underground.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст