Костов: Уволнението на Дянков е панически ход на Борисов

Migration Image

Уволнението на финансовия министър Симеон Дянков е панически ход на премиера Бойко Борисов. Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов. Според него това е опит за изкупително жертвоприношение.

Лидерът на тъмносините отказа да коментира дали министър Томислав Дончев, който ще поеме поста на Дянков, може да се справи със задачата. bdquo;Това означава да се играе по свирката на Борисов да се отклони вниманиетоldquo;, посочи още Костов.

Десните поискаха оставка на целия кабинет и съставяне на ново експертно програмно правителство, което да стане в рамките на сегашния парламент, а не както предлагат БСП разпускане и свикване на нов. bdquo;Тези, които изведоха България от две кризи, са пред очите ниldquo;, заяви още Костов, визирайки евентуален експертен кабинет.

Според него спешните мерки, които трябва да се вземат, за да не ескалира напрежението, са промяна на ценовия микс на електроенергията и промяна на състава на контролните органи.

ДСБ и Единство на Мартин Димитров и Надежда Нейнски призовават още икономическите министри и всички контролни органи да предложат нови европейски правила за защита на потребителите от злоупотреби с господстващо положение и за драстично санкциониране на нарушителите. Десните призоваха още политическите партии да не се опитват да употребяват протестите на гражданите и да не ги политизират.

Гражданските протести са ясен знак, че страната ни навлиза в тежка, не само политическа, но и социална криза, заяви Надежда Нейнски. bdquo;Липсата на реформи е довела до сегашното положениеldquo;, каза още Нейнски.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст