Монбат сключи договор за депозит с Приста Ойл

Migration Image

Компанията за производство на различен тип акумулатори Монбат АД е сключила договор за депозит с Приста Ойл холдинг ЕАД, София, съобщиха от фирмата. Сумата на депозита е 2.934 млн. лева, а срокът му е за шест месеца с клауза за удължаване при първоначално договорените условия в случай, че контрактът не бъде прекратен.

Лихвеният процент е в размер на 6% годишно за срока на депозита. Условията на договора за депозит не са по-неблагоприятни от пазарните за страната, уточняват от Монбат.

Продукцията на фирмата е позната на международните пазари от над 50 години. Тя включва стартерни батерии, стационарни батерии, батерии за фотоволтаични системи, специални батерии с военно приложение (конструирани както по Руски така и по НАТО стандарти) и локомотивни батерии.

Основната дейност на Монбат е свързана с производството на оловно-кисели стартерни и стационарни батерии и тяхното обслужване.

Приста Ойл АД контролира 68.30% от капитала на дружеството, Монбат Трейдинг ООД държи 7.06%, а останалите книжа с право ан глас са собственост на други инвеститори.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст