Започна отпускането на кредити по пчеларската програма

Migration Image

Фонд bdquo;Земеделиеrdquo; обработи първите заявления за кредити на бенефициенти с одобрени проекти по Националната програма по пчеларство 2011-2013 година. До края на седмицата средствата ще бъдат по сметките на кандидатите.

От схемата могат да се възползват бенефициенти с проекти по мерки Д и В за закупуване на нови кошери, голи роеве, отводки, пчелни майки и препарати за борба срещу вароатозата. Кредитите се отпускат пряко при лихвен процент от 6 на сто на годишна база. Максималният размер на заема достига 75 % от одобрените разходи по проекта. Срокът за кандидатстване е 31 юли 2013 г., а заявленията се подават в областните дирекции на ДФЗ по постоянен адрес на физическото лице и по адрес на регистрация на юридическото лице.

Прилагането на схемата започна през миналата година, когато бяха сключени 141 договора за финансиране на обща стойност 932 889 лева. Отчитайки резултатите през 2012 г., Фонд bdquo;Земеделиеldquo; очаква интересът на бенефициентите за кредити по пчеларската програма тази година да бъде още по-голям.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст