Депутатите отказаха да изслушат шефа на разузнаването за покушението срещу Борисов

Migration Image

Депутатите не пожелаха да изслушат директора на Националната разузнавателна служба ген. Драгомир Димитров за огласената от трибуната в парламента информация, че почетният лидер на ДПС Ахмед Доган е поръчал убийството на премиера в оставка Бойко Борисов. Настоящият лидер на лидер на Движението за права и свободи Лютви Местан поиска ген Драгомиров да докладва пред народните представители дали твърденията на Борисов са верни. Той настояваше в пленарната за да се явят още директор на службата Кирчо Киров, началникът на Националната служба за охрана Тодор Коджейков и главният прокурор Сотир Цацаров. Предложението на Местан обаче не беше прието.

При представяне на предложението депутатът от ДПС Четин Казак заяви, че обвинението на Борисов е изключително сериозно. bdquo;Това твърдение не може да бъде подминато с лека ръкаrdquo;, заяви Казак. Според него това е пряко обвинение в извършване на престъпление. Затова цялото българско общество се нуждае незабавно от това да бъдат изслушани всички лица, които имат отношение към случая, коментира още Казак.

Вчера след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента Росен Плевнелиев лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че е говорил с шефа на разузнаването Драгомир Димитров. Генералът обаче не потвърдил тезата на премиера в оставка. Затова, според лидера на ДПС, Борисов лъжел.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст