Просрочените задължения на болниците са около 148 милиона лева

Migration Image

Просрочените задължения на болниците към февруари са около 148 млн. лева, съобщи Министерството на финансите. Почти половината от тях се дължат на натрупаните дългове на ВМА – 66.3 млн. лева. Борчовете на държавните болници запазват относително постоянно равнище или около 33% от общите задължения, докато просрочията на общинските лечебници отчитат темп на нарастване.

В челото на своеобразната класация за най-задлъжняли болници са общинската в Стара Загора с 15.5 млн. лв., bdquo;Св. Георгиrdquo; в Пловдив ndash; с 8.5 млн. лв., болницата в Бургас ndash; с 7.3 млн. лв., общинската в Пловдив ndash; 9 4.9 млн. лв., Пирогов ndash; с 3.5 млн. лв., Пета градска в София ndash; с 2.8 млн. лв., болницата в Петрич ndash; с 2.1 млн. лв., Първа градска в столицата ndash; с 1.7 млн.лв. и общинската в Димитровград ndash; с 1.6 млн. лева.

С най-голямо намаление на просрочените задължения към края на януари 2013 г. спрямо 2009 година се констатира в болница bdquo;Св. Георгиrdquo; ndash; с 4.8 млн. лв., общинската в Хасково ndash; с 3.8 млн. лв.; Първа градска в София ndash; с 2.9 млн. лв.,bdquo;Св. Маринаrdquo; във Варна ndash; с 2.2 млн. лв., болницата в Пловдив ndash; с 2.1 млн. лв., в Габрово ndash; с 1.7 млн. лв., bdquo;Александровскаrdquo; – с 0.9 млн. лв. и други.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст