Яне Янев: Президентът да каже с кои олигарси и за какво контактува с тях

Migration Image

Президентът да каже с кои олигарси и за какво контактува с тях. За това призова на брифинг в парламента председателят на РЗС Яне Янев, след като по-рано днес държавният глава се обърна към нацията и Народното събрание.

bdquo;Призоваваме президентът на републиката да бъде искрен пред Народното събрание и пред българския народldquo;, заяви още лидерът на РЗС. Той коментира изказването на Плевнелиев, свързано със задкулистните игри в сегашния парламент. Според Янев президентът също трябвало да застане пред обществото и да каже дали и той не участва в задкулистни схеми и договори. Янев предупреди, че ако Плевнелиев сам не даде отговор на тези въпроси, той сам чрез медиите ще информира обществото какво се случвало на bdquo;жълтите павета и вътре в тъмните и гладки кабинети на власттаrdquo;.

bdquo;Вчера в 11.47 часа, след дълга едночасова среща, е излязъл от президентския кабинет Огнян Донев. Защо президентът не оповестява срещите си с българските олигарси?ldquo;, попита още лидерът на РЗС. Според него не било редно такъв олигарх да се среща с държавния глава в навечерието на сформирането на служебно правителство.

Той продължи с коментара си върху обръщението на Плевнелиев, което не съдържало очакваната доза държавност и конкретни реформаторски мерки, които трябва да доведат до изход от кризата.

bdquo;Предложенията на президента са по-скоро адресирани върху възможността 41-то Народно събрание да работи още една годинаldquo;, обясни Янев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст