Борисов обвини партийните лидери, че бягат от отговорност

Migration Image

Не се меся изобщо в създаването на служебно правителство. Това декларира премиерът в оставка Бойко Борисов в началото на днешното заседание на Министерския съвет. Единствената му грижа е да не карат назначените в администрацията насила да напускат.

Понеже предполагам, че никой от вас няма да остане министър, но не принуждавайте и зам.-министрите да напускат. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов по време на днешното заседание на правителството. Той поясни, че няма нищо против, ако някой от кабинета му или екипа бъде поканен да остане на поста си в служебния кабинет. Иначе да са готови и те с оставките, както и областните управители, каза ощеnbsp; Борисов.

Той обвини партийните лидери и конкретно председатиеля БСП Сергей Станишев, че готвят вариант на Тройната коалиция, която да управлява в сянка назначените в служебното правителство.nbsp; Предлага ни се партийните лидери да стоят като в Тройната коалиция в някакъв съвет, горе в планините или в някоя резиденция в полите на Витоша, а в същото време някакви марионетки тук да играят ролята на премиери и министри. Това го направи Доган преди няколко години и си управляваше оттам Тройната коалиция. Тогава Станишев беше сред изпълнителите. Тогава Доган и Царя го правеха, той беше индианецът долу. Явно сега му се иска да е на тръстиката, каза ощи Борисов. Той обвини партийните лидери, че бягат от отговорност. Те затова предлага друг вариант ndash; само да са лидери и да излъчват някого, който да го бият с камъни заради непопулярните реформи и мерки, а те да се съхраняват, заяви емоционално премерът в оставка.

bdquo;Преди няколко дена върнахме мандата и ако искаха да поемат отговорност и да управляват, както тръбяха много, днес можеше да има Министерски съвет с други министри и друго правителство, категоричен бе Бойко Борисов.

Той поясни, че още днес към 15ч. Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще вземе днес решение за намаление на цената на тока със 7 или 8nbsp; на сто.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст