Станишев: Ако Константинов остане, готвят фалшификация на вота

Migration Image

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов защитава шефа на bdquo;Информационно обслужванеldquo; Михаил Константинов, тъй като той е тяхно назначение. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на брифинг в централата на партията. Спорът продължават от дни, след като БСП, ДПС и ДСБ изразиха съмнения около безпристрастността на Константинов и поискаха отстраняването му.

По-рано днес зам.-председателят на ГЕРБ Цветанов атакува Станишев с въпрос по каква причина е назначил по време на своето управление Азер Меликов в ldquo;Информационно обслужванеldquo;.

bdquo;Ако Константинов остане на поста си, всичко ще е ясно ndash; готвят фалшификацииldquo;, заяви Станишев и за пореден път изрази сериозни опасения за начина, по който ще бъде проведен вота.

Според него Цветанов имало много какво да си поговори с главния прокурор Сотир Цацаров, но не пожела да коментира за какво точно намеква. Той припомни, че има данни за тежки нарушения от страна на бившия вътрешен министър и поради тази причина е поискал прокуратурата да разследва цялото управление на ГЕРБ.

Лидерът на БСП коментира и сключеното вчера споразумение между прокуратурата, ДАНС и МВР, които ще могат да използват и подслушвателни средства при разследването на изборни престъпления. Остри критики лидерът на социалистите отправи към зам.-главния прокурор Ася Петрова, която лично ще следи предстоящия вот. Според Станишев тя била известна с близките си отношения с Цветан Цветанов. Подозрения буди и прякото участие на главния секретар на МВР Калин Георгиев в контрола на изборния процес, тъй като зад него прозирала сянката на близкия до Цветанов шеф на ГДБОП Станимир Флоров.

Лидерът на БСП представи и таблици с данниnbsp;за социалния срив след управлението на Бойко Борисов. bdquo;Стореното от Борисов е много страшно и катастрофично, тъй като съсипа доходите на хоратаldquo;, възмути се Станишев. Според него един управленски мандат няма да е достатъчен, за да се възстановят доходите от времето на Тройната коалиция. Той отново обвини бившия премиер, че е постигнал 100% ръст на безработицата в сравнение с предишния кабинет и попита каква отговорност може да поема за 400 хил. безработни.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст