За предсрочните избори отговаря министърът на правосъдието Драгомир Йорданов

Migration Image

Министърът на правосъдието Драгомир Йорданов ще координира организационно-техническата подготовка за парламентарния вот на 12 май, реши на първото си заседание правителството. Той ще има правомощия и да наказва областните управители за нарушения на Изборния кодекс.

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева пък ще отговаря за изготвянето и публикуването на избирателните списъци. С организацията и провеждането на вота в чужбина ще се заеме упълномощено от премиера и външен министър Марин Райков служител от външно министерство.

Правителството реши да обяви като неработен ден 2 май, което се пада четвъртък Той ще се отработва на 18 май, а не на 11 май, както беше решено от предишния кабинет. Това се прави с цел осигуряване на нормалната подготовка за изборите, който ще се проведат на 12 май.

Кампанията ще се отразява чрез клипове, хроники и диспути. Цената за минута клип, излъчен по БНТ в различните часови пояси през делничните дни ще струва между 330 лв. и 2255 лв., а през почивните – между 330 лв. и 2800 лева. По 1400 лв. на минута ще струват встъпителните и заключителните клипове.

Хрониките на партиите, коалициите и инициативните комитети ще се излъчват на цени между 920 лв. и 1150 лв. на минута в зависимост от това дали е делничен или почивен ден. Диспутите по БНТ ще струват 180-200 лева за минута.

Според часовия пояс клиповете до 30 секунди в програма bdquo;Хоризонтldquo; на БНР ще струват от 150 лв. до 190 лева, за хроника ще се плащат 300 лева на минута, а за диспут 70 лева на минута.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст