Парламентът на Кипър обсъжда създаването на инвестиционен фонд

Migration Image

След предложението на президента Никос Анастасиадес постигнахме консенсус и взехме единодушно решение за създаването на солидарен инвестиционен фонд. Това заяви правителственият говорител Кристос Стилианидес, цитиран от АФП.

Очаква се по-късно днес след заседанието на законодателния орган да бъде ясен окончателния вариант на спасителните мерки, които ще предприеме Никозия.

Предложението за данък върху депозитите е било изцяло отхвърлено, посочват политическите лидери в страната.

За момента не са разкрити подробности за това как фондът ще бъде учреден. Местни медии по-рано съобщиха, че той ще включва приходите от национализацията на държавни и частни фондове и от облигации, издадени срещу приходи от бъдещи находища на природен газ.

В изявлението Стилианидес се посочва още, че предложението за фонда в момента се обработва от юристите на правителството.

Искам да повярвам, че ще намерим решение, за да избегнем фалита на страната и ще успеем , заяви лидерът на управляващата партия ДИСИ Авероф Неофиту.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст