ДКЕВР предлага поевтиняване на газа с 3.88% от 1 април

Migration Image

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране предлага от 1 април цената на природния газ да поевтинее с 3.88 на сто. Това става ясно от интернет сайта на ДКЕВР.

Пред дни bdquo;Булгаргазrdquo; предложи газът да бъде понижен с 3.22 на сто. Поевтиняването на синьото горивоnbsp; от 1 април с по-малко от 4 % ще намали и цените на топлинната енергия на топлофикациите в страната. Намалението е между 4 и 6 % средно, за различните дружества. Най-високото намаление на цените е за топлинната енергия в Бургас и Плевен – около 6.5 на сто. В София цената на парното ще намалее с около 3.8 на сто.

Днес предложенията на регулатора ще бъдат обсъдени на заседание на Обществения консултативен съвет към ДКЕВР . Дневният ред предвижда – обсъждане на прогнозните цени на природния газ за второто тримесечие на 2013 г. при продажба от обществения доставчик на крайните снабдители и на клиенти, присъединени към газопреносната мрежа и обсъждане на прогнозните цени на електрическа и топлинна енергия в резултат на изменение на цените на природния газ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст