Пощенска банка остава на тъмно за Часът на Земята 2013

Migration Image

За един в събота (23 март) час Пощенска банка ще остане на тъмно. Поводът е, че банката се включва в кампанията на международната природозащитна организация WWF Часът на Земята 2013. Между 20.30 и 21.30 часа финансовата институция ще изгаси фасадното осветление на централата си на бул. Околовръстен път №260 в София. По този начин екипът на банката ще покаже, че е съпричастна към промените в климата, опазването на околната среда и икономичното изразходване на природните ресурси.

Още от 2008-а в Пощенска банка работи Зелен борд от доброволци, които работят в подкрепа на зелената кауза. От 2011 г. насам в институцията има и звено Околна среда и устойчиво развитие, което се грижи за оптимизирането на потреблението наенергия, вода, хартия и консумативи.

Инициативата Часът на Земята се провежда за първи път през 2007-а в Австралия. Тогава в рамките на един час хората загасят осветлението в домовете си в знак на загриженост към природата. Притъмняват и фасадите на знакови сгради и културни паметници. Часът на Земятае една от най-мащабните световни инициативи за борба с климатичните промени. През 2012 г. в кампанията се включват повече от 7 хил. града в 152 страни по света. В България кампанията се провежда от 2009-а., като всяка изминала година нейните привърженици стават все повече.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст