Програма „Благотворителност” за шеста година в България

Migration Image

За шеста поредна година европейската програма bdquo;Благотворителностrdquo; ще бъде осъществена в България. Нейната цел е подпомагането на лица в неравностойно положение чрез безвъзмездно предоставяне на храни, произведени от продукти от интервенционните запаси на ЕС или закупени от пазара на Общността. Това съобщи Държавен фонд Земеделие. Отпуснатият бюджет на България за тази година е в размер на 19 093 054 евро. Правоимащите лица у нас ще бъдат подпомогнати с разпределянето на единадесет вида хранителни продукти ndash; ориз, брашно, захар, олио, спагети, обикновени вафли, леща, зрял фасул, плодов конфитюр, картофено пюре на прах и пчелен мед. Продуктите са съобразени с предпочитанията на бенефициентите чрез анкетиране от Българския червен кръст (БЧК), който е благотворителната организация, осигуряваща логистиката на схемата.

Наблюдава се засилен интерес от страна на потенциални участници в процедурата, български и чуждестранни, и вече са закупени над 60 комплекта от документацията. Отварянето на офертите ще е публично, на 26 март 2013 г. в сградата на Фонд bdquo;Земеделиеrdquo; от 11 часа. Поканени са всички заинтересовани лица, журналисти и представители на неправителствени организации.

Същевременно приключи обработката на отчетните документи, свързани с изпълнението на договорите за благотворителната кампания 2012г., и в съответствие с изискванията на законодателството, те са публикувани на официалната страница на Агенцията по обществени поръчки.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст