Костов: Няма да подкрепим нов кабинет на ГЕРБ

Migration Image

ДСБ няма да подкрепи нов кабинет на ГЕРБ. Това заяви лидерът на партията Иван Костов. Не е алтернатива управление, което се е провалило, не заслужава доверие правителство, превърнало икономическата криза в социална, и целенасочено предизвикало политическа криза, каза още Костов. Той коментира и решението на БСП, ако спечели изборите да излъчи за премиер на програмен кабинет Пламен Орешарски. Според лидера на ДСБ, бившия финансов министър от Тройната коалиция не е експертът, който може да стои начело на програмно правителство кабинет. Такова правителство би се превърнало в Берово, категоричен бе Костов.

Днес Демократи за силна България и коалиционните им партньори от Български демократичен форум обявиха своята предизборна програма, която включва три стъпки за подобряване на положението в страната.

В сферата на доходите ДСБ- БДФ предлагат освобождаване на доходите от монополни цени. Обявяване война на монополите и слагане на край на техните злоупотреби чрез нови закони за превенция и контрол. Облекчаваме доходите от данъци и бюрокрация. Премахване дискриминационната данъчна ставка от 15% за едноличните търговци и облагането им като самонаети физически лица (свободни професии, занаятчии, фермери, еднолични търговци и дружества). Законодателно намаляване с 90% на бюрократичните процедури, са други предложения на дясната формация.

От коалицията обещават, създаване на нови работни места и въвеждане на прости и ясни правила и преференции за самонаети лица и семейни фирми в трудовото, данъчно и осигурително законодателство.

В сферата на заетостта десните се ангажират да запазят съществуващите работни места и да гарантират финансовата стабилност чрез запазване на bdquo;валутния бордrdquo; и спешни мерки за излизане от кризата.

Подпомагаме малките и средни предприятия. Заменяме досегашната система на предварителни разрешения и проверки за започване на среден и малък бизнес със система на последващ контрол. Гарантираме конкурентноспособност на българското образование чрез осъвременяване на държавните образователни изисквания, заяви Костов.

В сигурността ДСБ-БДФ се закани да обяви война на мафията и организираната престъпност, да оттегли МВР от бизнеса и да създаде сигурна среда, а във всяко кметство ще назначи полицай.

Възстановяваме солидарността и справедливостта в българското здравеопазване; увеличаваме парите за здраве от 4.1% до 6% от БВП без повишаване на здравната вноска чрез по-добра събираемост на здравните вноски. Гарантираме пълно съответствие между вноските и получаваните пенсии. Премахваме на всички привилегии в пенсионната система, посочи още Костов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст