Започват изграждането на ВиК мрежата в кв. „Суходол“

Migration Image

От днес започва изграждане на 5 главни канализационни клонове в кв. bdquo;Суходолrdquo; и подмяната на съществуващите водопроводи, попадащи по трасетата им. Изпълнител на строително-ремонтните дейности е bdquo;ГБС Инфраструктурно строителствоrdquo; АД.

bdquo;Изграждането на главните канализационни колектори в кв. bdquo;Суходолldquo; е от изключително значение както за подобряването на ВиК инфраструктурата в района, така и като част от мерките, които Столична община предприема с оглед превенция от наводнения. Това заяви зам.-кметът по направление bdquo;Инвестиции и строителствоldquo; Ирина Савина.

Поетапното изграждане на канализацията в bdquo;Суходолldquo; ще продължи и през следващия програмен период – предстои изготвянето на работни проекти за вътрешнокварталната канализационна мрежа на bdquo;Суходолldquo;, с които общината ще кандидатства за финансиране по ОП bdquo;Околна среда 2014 -2020 г.ldquo;, каза още Савина.

Проектът е на стойност 5 582 663.75 лв. с финансиране от ОП bdquo;Околна средаldquo; и съфинансиране от бюджета на Столичната община. С изпълнението му ще бъде рехабилитирана 1 км. водопроводна мрежа и ще бъде изградена близо 2 км. от основната канализационна инфраструктура на квартала.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст