Янев: Ще се боря срещу гафовете на президента

Migration Image

Ще се боря срещу гафовете на Росен Плевнелиев. Това заяви лидер на РЗС Яне Янев пред входа на президентството около 9 часа. Той бе придружен от над 20 юристи от партията, които приситгнаха на Дондуков 2 за обучението по конституционно право, което администрацията на държавния глава иронично му предложи преди дни. Янев се закани, че няма да остави без последствия поканата за допълнителната квалификация на правистите му.

bdquo;Ние сме тук да видим какъв е експертният потенциал на президентството. Ако изявлението на Плевнелиев е било само хрумване на пиарите като новогодишната му реч, то трябва да се потърси отговорност, категоричен бе лидерът на РЗС. Той изтъкна, че в листите му за предстояшия вот имало около 100 юристи, а в редиците на партията в цялата страна бройката надхвърляла 700 души.

bdquo;Нашите юристи ще изнесат паралелни на президентските курсове, които ще са първи стъпки към импийчмънтldquo;, заплаши Янев. Според него президентът не трябва да допуска подобни гафове, а всеки негов ход трябва да е точен и в полза на държавата. Той дори изброи някои от пропуските на Плевнелиев, станали известни в последните месеци. Янев даде за пример изтъкна редиц протоколни пропуски, съпътстващи визитите на държавния глава в чужбина. Той не пропусна да посочи и гафа с декларациите, внесени от служебните министри, които парадоксално са входирани в президентството с изходящ номер.

Лидерът на РЗС посочи още една грешна стъпка на държавния глава. Той визира указът за назначението на служебния премиер Марин Райков, който бил диктуван по телефона, имената на министър-председателя били разменени. Според Янев цялото име на премиера е Марин Райков Николов, като според тази грешка президентството е назначило друг човек на поста.

Въпреки че настояха да влязат в президентството, Яне Янев и придружаващите го юристи не бяха допуснати в сградата на Дондуков 2.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст