Общо 14.3 млн. лв. заработил българинът с най-висок доход през 2012-а

Migration Image

Общо14.3 млн. лева е получил българинът с най-висок доход през миналата година. Това съобщи Националната агенция за приходите, позовавайки се на получените досега данъчни декларации. На ден той е получавал средно по 65 хил. лв. по трудови правоотношения и граждански договори.

Първите 50 души от списъка на НАП са придобили общо 117 млн. лв. през 2012 година.

Данните посочат още, че през 2013 г. в първите 10 по декларирани доходи са шестима столичани, двама от Велико Търново и по един представител на Варна и на Бургас.

От началото на годината досега в офисите на НАП в цялата страна са приети 169 хил. декларации за облагане на доходите на физическите лица от 2012 година. Близо 10 на сто от тях са подадени чрез интернет.

Формулярите се подават до 30 април, като декларираният данък за довнасяне по годишната декларация трябва да бъде внесен в същия срок.

Пет на сто отстъпка ползват гражданите, които изпратят декларацията си по електронен път, подписана с електронен подпис в срок до 30 април.

Както през миналата година, клиентите на НАП ще подават само онези приложения от декларацията, които са попълнили, тоест няма да се налага да разпечатват и да подават цялата данъчна декларация, уточняват от приходната агенция.

nbsp;

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст