От ДСБ поискали парична гаранция, за да участват в коалиция с Надежда Нейнски

Migration Image

ДСБ са поискали парична гаранция от bdquo;Синьо единствоldquo;, за да участват на изборите като коалиция. Това съобщиха от партията на Надежда Нейнски в писмо до медиите. Тази тема е била обсъждана по време на финансовите преговори между двата политически субекта, които така и не успяха да се споразумеят.

В писмото от bdquo;Синьо единствоldquo; посочиха няколко причини за провалила на коалицията с Костов.

Проектът за единна партия не се ползва с подкрепа от структурите на ДСБ и очевидно се върти в главата само на няколко души.nbsp; Освен това ДСБ считали проекта си за успешен и за тях приоритет било неговото бъдещо развитие, посочват от партията на Нейнски.nbsp;

Заради това bdquo;Синьо единствоldquo; се оттеглила от преговорите, а Демократи за силна България регистрираха още на следващия ден коалиция ДСБ-БДФ. bdquo;Последвалите предложения за политически съюзи само потвърдиха избрания път от ДСБ за тези избориldquo;, се казва още в отвореното писмо.

bdquo;Синьо единствоldquo; беше създадена с единствената цел да участва в коалиция bdquo;Синитеldquo;, която да поиска доверието на десните избиратели за единство и на базата на това доверие да се формира единна партияldquo;. Според тях хората искат веднъж завинаги една силна дясна партия, а не вечни коалиции. Освен това доверието между съмишлениците в политиката се измерва в политически, а не във финансови гаранции, смятат още хората на Найнски.

bdquo;На политическия терен отново са двата знака на разделението – коалиция СДС и коалиция ДСБ-БДФ. Единството като една дясна партия засега се отлага. Дали то ще получи своя шанс ще зависи от оценката на статуквото в традиционната десница, която хората ще дадат с вота си на 12 майldquo;, се казва още в писмото на bdquo;Синьо единствоldquo;.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст