Пхенян предупреди чужденците да се евакуират от Южна Корея

Migration Image

Северна Корея засили заплахите за неизбежен конфликт срещу Вашингтон и Сеул и предупреди чужденците да се евакуират от Южна Корея, за да не бъдат въвлечени в безпощадна, ответна война. Това се посочва в информационен бюлетин, разпространен по държавна телевизия на КНДР, цитиран от Ройтерс.

Информираме всички чуждестранни институции и предприятия, включително туристи, че е небходимо да вземат предварителни мерки за евакуация и убежище за тяхната безопасност, се посочва още в информацията.

Нито едно от посолствата в Сеул не е издало нареждане към дипломатите си след оповестяването на съобщението. Не се регистрирани и промени в разписанието на полетите. Училищата за чуждестранни ученици също работиха без прекъсване.

До момента Пхненян не е показал никакъв знак за подготовката на армията си за война, с което повдига съмненията, че заплахата може да има за цел да засили влиянието на лидера Ким Чен-ун вътре в страната. Той е третият в семейството му, който ръководи изолираната държава.

Предупреждението е поредното от серията заплахи на КНДР, след като напрежението на Корейския полуостров се засили от наложените санкции на ООН, заради последния ядрен тест на Севера.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст