Плевнелиев: Съобразявам се с желанието на всеки от екипа ми

Migration Image

Когато човек от екипа дойде и ми каже, че подава молба за напускане, се съобразявам с неговото желание. Това каза в Русе президентът Росен Плевнелиев по повод подадената вчера оставка на началника на кабинета му Цветлин Йовчев. Той беше и бивш шеф на ДАНС, а вчера обяви, че напуска, тъй като има лични проекти, които не може да съвместява с длъжността началник на кабинет на президента. Официално той заяви, че няма нищо скандално в напускането му и между него и президента нямало напрежение.

Днес държавният глава пък увери, че много уважава свободата и съзнателния избор на всеки. Плевнелиев заяви, че той бил последният човек, който ще се противопостави на решението на екипа си. Когато който и да е било член на моя екип, министър на служебно правителство, хора, с които работя, дойде и по най-човешкия начин ми каже: Извинете, но имам други планове. Разбира се, аз пожелавам успех, каза президентът.

По-рано днес лидерът на РЗС Яне Янев коментира, че оставката на Йовчев е знакова и имало проблеми в администрацията на президента. Според Янев президентът е допуснал в екипа му да има лагери и лобита.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст