Станишев призова Плевнелиев да си отвори очите за проблемите с честността на изборите

Migration Image

Честни и демократични избори не се гарантират с общи приказки и декларации. Това заяви председателят на БСП Сергей Станишев на пресконференция по повод изказването на Росен Плевнелиев, че тези, които се притесняват за честността на изборите, едва ли не се притеснявали да не загубят и да оправдаят резултата.

Станишев напомни, че само преди няколко месеца цялата опозиция напусна пленарна зала заради промените в изборното законодателство, с които ГЕРБ прокарваха пътеки и магистрали за купуване и фалшифициране на резултатите. Лидерът на БСП изтъкна, че присъствието на множество международни наблюдатели по време на вота също е знак за сериозен проблем. Той напомни и за скандала със софтуера, с който ще се броят изборите. Същевременно се оказа, че ЦИК и МВР бойкотират гражданския борд нагло и целенасочено.

bdquo;Господин президентът да си отвори очите, призова председателят на БСП. Той попита какво е направил държавния глава, за да не се повторят грозните манипулации и фалшификации на изборите, от 2011 година. Станишев напомни, че според Конституцията президентът е неин гарант, в това число на демократичните права на гражданите. Лидерът на социалистите напомни, че Плевнелиев е първият президент, който беше избран по съмнителен начин, който не беше признат от основна политическа сила. bdquo;Той е длъжник на българските граждани и на обществото като цяло в това отношение, категоричен беше Станишев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст