Адемов: Търсим обществено съгласие за социалната политика

Migration Image

Чрез обществени и консултативни съвети към социалното министерство ще се търси съгласие за социалната политика. Това заяви министърът на труда Хасан Адемов в сутрешния блок на БНТ.

Той остро разкритикува правителството на ГЕРБ, което е допуснало чиновници да вземат неограничени по размер премии, визирайки скандалите със служителите на социалното ведомство, които са получавали до 50 хил. лева. Според него нарушението не е в това, че те са работили по граждански договори за участие в управление на проекти, а в това, че едни и същи хора са участвали в управлението на пет проекта за годината. Това според него е и морален казус.

Обвиненията в политически чистки трябва да минават през чистилището на това, което е правено. Ние сме задължени да представим на обществото този обективен анализ, защото в противен случай излиза, че ние ги крием тези неща. Сред назначенията има класически начини за подмяна и заобикаляне на задължението държавните служители да бъдат назначавани с конкурс, каза още Адемов.

Социалният министър отказа да се ангажира с цифри за увеличение на минималната работна заплата преди да са извършени необходимите консултации със социалните партньори.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст