Започнаха търговските преговори между САЩ и ЕС

Migration Image

Във Вашингтон започнаха ключовите търговски преговори между Европейския съюз и САЩ, чиято цел е създаване на трансатлантическо споразумение за свободна търговия, съобщи Файненшъл таймс. Минимизирането на бариерите пред търговията и хармонизирането на регулациите в голяма част от икономическата сфера, са част от първия кръг на преговорите.

Спореде високопоставени американски и европейски чиновници напълно е възможно още до края на следващата година да има подписана спогодба. По -песимистични са икономистите. Те смятат, че многото спорни въпроси, които предстои да бъдат решени от преговарящите, ще забавят финализирането на споразумението.

Уверен съм, че това споразумение ще помогне Европа да се избави от своята икономическа криза. Това заяви на пресконференция в Женева европейският комисар за търговията Карел де Грухт.

Ние знаем, че ще има много предизвикателства, но също знаем, че има силна политическа воля на най-високо ниво от двете страни на Атлантикаrdquo;. Това заяви представителят на САЩ Майк Фроман.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст