НКЖИ очаква приходи от 16 млн. лв. за две години от гранични влакове

Migration Image

Национална компания Железопътна инфраструктура очаква приходи от 16 млн. лв. от инфраструктурни такси от движението на влаковете през граничните преходи през 2013 и 2014 г., съобщиха от държавната компания.

Трасетата са били договорени по време на международна конференция на FTI (Forum Train Europe), провела се от 1 до 5 юли в Любляна, Словения.

С приетите параметри очакваните обеми от графика за движение на железниците през 2013 – 2014 г. са 2.7 млн. влаккилометри и 3.6 млрд. брутотон километри.

По време на срещата, представители на поделение Управление на движението на влаковете и капацитета към НКЖИ са договорили и подписали протоколи за 90 международни товарни влака по график 2013 ndash; 2014 г. за движение през граничните преходи.

Те са през Драгоман ndash;Димитровград ndash; Сърбия, Русе ndash; Гюргево, Свиленград ndash; Капъкуле, Кулата ndash; Промахон, Кардам ndash; Негровода, Воленци ndash; Видин-товарна.

Договорени са били и два нови влака от Сеново до Люлебургас, както и два нови влака bdquo;Викингldquo; от Дорнести ndash; Русе ndash; Свиленград ndash; Халкали. Проявен е интерес от фирма IFB за трасета Куртичи ndash; Видин-товарна ndash; Яна.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст