Борисов: При ГЕРБ протестите бяха за цени, сега са за ценности

Migration Image

ГЕРБ напусна Народното събрание, защото всекидневно бяхме подлагани на различни провокации, целящи да предизвикат скандал в парламента. Това заяви лидерът на партията Бойко Борисов на срещата си с председателя на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа Жан-Клод Миньон

В парламента провокациите срещу нас минаха всякакви граници, от Атака наричаха бившия ни министър на транспорта bdquo;мръсен мангалldquo;, заплашваха бившата ни здравна министърка, дори на Консултативния съвет по национална сигурност при президента Волен Сидеров ме провокираше лично с различни обиди. И комунистите толерираха това безучастно и ги пуснаха да влизат в парламента с пистолети и палки. Освен това коалицията БСП, ДПС и Атака е толкова омразна за българските граждани, че вече 27 дни хората протестират пред парламента. Ние нямаме място сред тези хора в парламента. Още повече, че дори има хора, които са обявили гладна стачка срещу това управление, каза още Борисов.

Според него докато при ГЕРБ са били за цени, сега са за ценности. Ние подадохме оставка на втория ден от протестите и върнахме властта на хората. След това тази коалиция ни направи едно активно мероприятие чрез техните медии, че ГЕРБ иска да фалшифицира изборите. Лишиха хората от деня за размисъл. С това обаче ни направиха и голяма услуга, като тотално развенчаха мита, че ГЕРБ контролира медиите, коментира още председателят на ГЕРБ. Заради това поведение на БСП и ДПС сега парламентът е блокиран и всичко зависи от Волен Сидеров чрез гласовете на Атака, категоричен бе Борисов.

Назначиха за главен секретар на МВР зетя на Камен Пенков без никакъв стаж и опит. Начело на БЕХ сложиха човек с влязла в сила присъда за валутни престъпления, подчерта Борисов.

Според него, ако това правителство не подаде оставка и влезе в зимата, вече няма да може да се възстанови нищо в България. Сега искат да направят актуализация на бюджета, за да ни тласнат към заеми, после кой ще ги връща тези милиарди ndash; нашите деца. След като това правителство и този парламент са изчерпали доверието на българските граждани, ГЕРБ няма място до тях в Народното събрание, подчерта бившият премиер. Председателят на ГЕРБ заяви, че той остава на страната на българските граждани, които имат само две искания към сегашните управляващи и те са оставка и предсрочни избори.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст