Шест номинации за зам.-министър на туризма предложи браншът

Migration Image

Шестима кандидати за заместник-министър на туризма предложи браншът на премиера Пламен Орешарски. На среща миналата седмица между министър-председателя и представители на туристическия сектор бе взето решение туроператорите и хотелиерите да излъчат свои номинации за поста, които днес бяха депозирани в Министерския съвет.

От бранша предлагат Бранимир Ботев. Той е председател на Асоциацията на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки в България, член е Националния борд по туризъм, член е на Консултативния бизнес научен съвет при Министъра на земеделието и храните.

Елена Иванова е друго предложение на бранша за зам.-министър на туризма. Тя е председател на Съюза на собствениците в Слънчев бряг, собственик е на хотелите bdquo;Амфораldquo; и bdquo;Империалldquo; в Слънчев бряг.

Хотелиерите и туроператорите номинират още Валери Стоянов. Той е зам.-изпълнителен директор на Агенция Военни клубове и военно почивно дело в министерството на отбраната. Бил е прокурист и член на СД на Хемусхотелс АД, изпълнителен директор на Пампорово АД, член на СД на Слънчев бряг АД, управител на Интерхотел Гранд хотел София.

Анелия Крушкова е друга номинация. Тя е бивш председател на Агенцията по туризма и бивш зам.-министър на транспорта, била е съветник на министъра на държавната администрация, управител на болница Токуда и управител на спедиторски компании.

Кандидат за поста зам.-министър на туризма е и Слава Бозукова, която е главен редактор и изпълнителен директор на bdquo;Стандарт.

За поста е предложен още Алекс Орешков. Той е доктор по география на туризма в БАН, магистър Туризъм и хотелиерство от СУ, управител на хотел Лъки Банско. Управлявал е и Хотели Принцес, Хотел Берлин Парк, Хотел Скай Уей. Член е на Българската туристическа камара. Бил е директор Човешки ресурси на Шератон София Хотел Балкан, началник управление ldquo;Национална туристическа политика в МТТ, бил е директор на Българския национален туристически офис в Лондон.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст