Станшев: Няма да разговаряме при условията на ултиматум

Migration Image

Нито правителството, нито парламентът са готови да разговарят при условията на ултиматум. Част от протестиращите не желаят диалог. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на брифинг след срещата с председателя на ПАСЕ Жан-Клод Миньон. Когато се говори за това да бъде чут гласът на протестиращите, не се съмнявам, че кабинетът и Народното събрание са готови да разговарят с всекиrdquo;, каза още Станишев. Той бе категоричен, че в ЕС никой не поставя под съмнение резултатите от изборите.

Информирах г-н Миньон, че от първия ден на съществуването на това Народно събраниеnbsp; дори преди него, най-голямата парламентарна сила ГЕРБ, не призна резултатите от вота и поиска предсрочни избори. Те дори отправиха и искане до Конституционния съд за касиране на вота, което беше категорично отхвърлено с 11 на 1 гласа, каза още Станишев.

Лидерът на ПЕС поясни, че ще бъде поканена Венецианската комисия, която е една от най-важните институции в рамките на Съвета на Европа, за консултант и участник в изработването на новия Изборен кодекс. Станишев припомни, че предишния кодекс и промените в него са били приети, обслужвайки интересите на една политическа сила в лицето на ГЕРБ. Този подход ще бъде променен чрез диалог с българските граждани и с европейските партньори, каза още председателят на Коалиция за България.

Зам.-председателят на парламентарна група на левицата Янаки Стоилов за пореден път опроверга твърденията, че Атака е част от нова Тройна коалиция. Атака работи в парламента без да подкрепя правителството и без да подкрепя повечето от предложенията на тези групи, които осигуряват дейността на кабинета, категоричен бе Стоилов.

Той благодари на Жан-Клод Миньон, че е поле ангажимент да убеди ГЕРБ, че тяхното място за работа е парламента, който трябва да работи пълноценно.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст