ГЕРБ се труди извънпарламентарно

Красимир Велчев

Въпреки че депутатите от ГЕРБ не са в пленарната зала, те работят, следят какво се случва в Народното събрание и изпълняват задълженията си, увери заместник-председателят на парламентарната група Красимир Велчев на пресконференция в петък.

На въпрос на в. БАНКЕРЪ с какво конкретно се занимават и по колко часа на ден Велчев отговори, че работата им с хора била много пространна и всеобхватна и че това, което вършат, не може да бъде нормирано, но че ако си изпълняват задълженията добре, се вижда на изборите. В бизнеса свършването на работата има точни критерии, в политиката за съжаление не е така, констатира той. Въпреки че не участват в парламентарните комисии, народните представители на ГЕРБ били разпределени към тях, имали становище, но не го изразявали.

Красимир Велчев отрече информациите в медиите, че някои избраници са се върнали към старите си професии. Има опити от БСП, ДПС и Атака да направят разцепване на парламентарната ни група, но вътре в нея няма такова нещо, уточни заместник-председателят й. По думите му от началото на годината има 3930 нови молби за членство, като за юни те са 649, а едва 62-ма човека са поискали да напуснат.

Според изчисленията на Велчев излизането на ГЕРБ от парламента е спестило на данъкоплатците 250 хил. лв. за заплати. Същевременно той разкритикува иронично БСП, че се бори с безработицата със създаването на нови парламентарни комисии и с множене на заместник-председателите й. Комисиите имат по четирима заместник-шефове заради данъка Волен Сидеров, който плащат управляващите, за да може всеки депутат от Атака да е на такъв пост, коментира още Красимир Велчев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст