Стоилов призова протестиращите за повече търпимост

Migration Image

Българските граждани трябва да отстояват своите права, но трябва да бъдат проникнати от съзнанието за малко толерантност. Това заяви зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов в декларация по повод отбелязването на деня, в който през 1991 г. Седмото Велико народно събрание прие най-новата Конституция на страната. Според него пред обществото стоят две алтернативи – или конституционно напрежение, или решаване на проблемите.

Този ден е повод не само да погледнем в миналото, но да имаме поглед и към политическото утре, посочи Стоилов. Той бе категоричен, че изборите през май ясно са посочили желанието на българските граждани, кой партии да влязат в парламента, а Конституционният съд е потвърдил правотата на този акт. Червеният депутат изтъкна, че дори и най-върлите критици на кабинета смятат, че той трябва да продължи да работи, за да направи един добър Изборен кодекс.

Днес разделението е между това дали всичко да остане постарому или всичко да бъде променено основно, каза още Стоилов. Според него предстои да видим дали институциите ще надмогнат олигархията. Той посочи, че в кратки срокове трябва да започне конституционен дебат или форум, но сега по-важни за решаване са икономическите проблеми в държавата.

Депутатът призова протестиращите да не блокират кръстовищата и да не се спират линейки. Така той косвено обвини демонстрантите, че са забавили екипите на спешна помощ, изпратени в сряда вечерта при тежката катастрофа на Цариградско шосе, при която загина една жена, а 11 души бяха тежко ранени.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст